StoryEditorWiadomości rolnicze

Wielkanoc przywitajmy jajkiem

17.04.2015., 11:04h

Koniec poszczenia! Czas,
by zasiąść do suto zastawionego
stołu i dzielić się
w radosnej atmosferze
jego bogactwem z najbliższymi.
Wszystko zaczyna
się od jajka – mawiali
Rzymianie o początkach
wszelkich spraw. Więc i my
zacznijmy wielkanocną
ucztę od małych jego kęsów.
Najpierw podzielmy
się z innymi tym święconym,
a potem spróbujmy
zapiekanego w skorupkach
czy też zatopionego
w żurku.

Warszawa
13°C
Pochmurno
wi_00
czw.
wi_00
26°C
14°C
pt.
wi_00
26°C
13°C
sob.
wi_00
20°C
9°C
niedz.
wi_00
23°C
10°C
pon.
wi_00
24°C
11°C
17. kwiecień 2025 04:07