StoryEditorWiadomości rolnicze

Jedzą wszystko – rosną szybko

01.11.2015., 08:11h

Salersy zdaniem Łukasza Łaszka to bydło mięsne,
które jak żadne inne łączy w sobie minimalne koszty
utrzymania z dobrymi przyrostami dobowymi, dużymi


gabarytami i dobrą mięsnością. Dlatego zdecydował
się na rasę pochodzącą z Francji, a niestety rzadko
spotykaną w Polsce. Aby skompletować kilka sztuk, na
początek hodowli musiał przejechać cały kraj, odwiedzając
tak odległe województwa, jak: dolnośląskie,
wielkopolskie czy też zachodniopomorskie. (...)

Warszawa
14°C
Bezchmurnie
wi_00
śr.
wi_00
25°C
12°C
czw.
wi_00
26°C
14°C
pt.
wi_00
26°C
13°C
sob.
wi_00
20°C
9°C
niedz.
wi_00
23°C
10°C
17. kwiecień 2025 01:27