StoryEditorWiadomości rolnicze

Przydatnosc technologiczna mleka

16.04.2015., 15:04h

Minęły już czasy, gdy hodowcom
krów zależało tylko na wysokiej
wydajności. Świadomość konsumentów
jest coraz większa i, co za tym


idzie, rosną wymagania co do jakości i smaku
produktów mlecznych. Wiemy dziś, że
na jakość mleka znacząco wpływa ilość zawartego
w nim białka, tłuszczu oraz makro-
i mikroelementów. Warto mieć świadomość,
że mleko poszczególnych krów
może bardzo różnić się składem, co znacząco
wpływa na przydatność do różnych form
przetwórstwa. Zależy to przede wszystkim
od rasy i sposobu żywienia.
(...)

Warszawa
13°C
Zachmurzenie duże
wi_00
czw.
wi_00
26°C
14°C
pt.
wi_00
26°C
13°C
sob.
wi_00
20°C
9°C
niedz.
wi_00
23°C
10°C
pon.
wi_00
24°C
11°C
17. kwiecień 2025 07:03