StoryEditorWiadomości rolnicze

Polska czerwona mięsna

26.05.2017., 09:05h

Bydło czerwone polskie, to jedna z najstarszych ras rodzimych. Posiada wile zalet, jak chociażby odporność na trudne warunki bytowe i małe wymagania paszowe. Niestety, o mały włos nie doszło do jego zupełnego wyginięcia. Dziś tacy hodowcy jak Agnieszka Prochal i Piotr Rydel udowadniają, że to bydło może być ważnym ogniwem hodowli krajowej i to nie tylko za sprawą dopłat z programu ochrony zasobów genetycznych.

Warszawa
20°C
Bezchmurnie
wi_00
śr.
wi_00
25°C
12°C
czw.
wi_00
27°C
15°C
pt.
wi_00
25°C
12°C
sob.
wi_00
21°C
9°C
niedz.
wi_00
23°C
10°C
16. kwiecień 2025 20:52