StoryEditorWiadomości rolnicze

Wołowina warta odkrycia na nowo

23.06.2017., 00:06h

Dużo produkujemy, mało konsumujemy. Wołowina nie cieszy się ostatnio w Polsce popularnością. Szkoda, bo to mięso zdrowe i dające ogromne możliwości w kuchennej obróbce. O wartościach kulinarnych i odżywczych wołowiny świat wie od dawna. My mogliśmy się o tym kolejny raz przekonać podczas imprezy zorganizowanej dwa tygodnie temu przez Związek Polskie Mięso. Na początku kwietnia w Chomiąży Szlacheckiej pod Żninem odbyło się trzydniowe spotkanie pod hasłem „Szlakiem polskiego mięsa – smakuj wołowinę!”

Warszawa
13°C
Zachmurzenie duże
wi_00
czw.
wi_00
26°C
14°C
pt.
wi_00
26°C
13°C
sob.
wi_00
20°C
9°C
niedz.
wi_00
23°C
10°C
pon.
wi_00
24°C
11°C
17. kwiecień 2025 07:18