StoryEditorWiadomości rolnicze

Chore świnie to wyższe koszty żywienia

28.07.2017., 00:07h

Konsekwencje błędów związanych ze środowiskiem to przede wszystkim utrata zdrowia zwierząt, a to przekłada się na wynik finansowy, gdyż obniżają się parametry produkcyjne. Zwracali na to uwagę wykładowcy podczas konferencji zorganizowanej przez Grupę Producentów „Rol-Kon” z okazji 20-lecia jej istnienia. Lekarz weterynarii Bogusław Zakrzewski z firmy MSD mówił o tym, jak złe warunki środowiskowe mogą wpływać na obniżenie odporności u świń. Olbrzymią uwagę zwracał na różnicę pomiędzy temperaturą wskazywaną przez urządzenia pomiarowe a faktycznie odczuwalną przez zwierzęta.

Warszawa
24°C
Słonecznie
wi_00
czw.
wi_00
28°C
15°C
pt.
wi_00
26°C
12°C
sob.
wi_00
21°C
10°C
niedz.
wi_00
24°C
11°C
pon.
wi_00
26°C
11°C
17. kwiecień 2025 12:18