StoryEditorWiadomości rolnicze

Pralinki cynamonowe bez cukru

18.11.2020., 12:11h
Składniki: 1 szklanka migdałów, 3 łyżki suszonych jagód goji, 1/2 szklanki daktyli, 3 łyżki cynamonu, 1/2 kostki masła.
Wykonanie: Migdały zalać wrzątkiem i po 10 minutach zdjąć z nich skórkę. Daktyle również zalać wrzątkiem. W malakserze umieścić migdały, masło, jagody goji, namoczone daktyle. Dodać łyżkę cynamonu i zblendować na jednolitą masę. Formować małe kuleczki i obtaczać je w cynamonie. Chłodzić około godziny w lodówce.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 15:01