StoryEditorWiadomości rolnicze

Kacze udka z żurawiną

30.11.2020., 13:11h
Składniki: 4 udka kacze, 2 jabłka, 4 łyżki żurawiny, około 50 g masła (wiórki), majeranek, sól, pieprz.

Wykonanie: Udka natrzeć przyprawami, przełożyć do naczynia do pieczenia, ułożyć wiórki masła, przykryć folią aluminiową i piec godzinę w temperaturze 180°C. Następnie ułożyć połówki jabłek (obrane i pozbawione gniazd nasiennych), lekko ponacinane. Na nie wyłożyć łyżkę żurawiny. Piec jeszcze 20 minut. Podawać gorące.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 16:10