StoryEditorWiadomości rolnicze

Karp na orientalnie

08.12.2020., 09:12h
Składniki: 5 płatów (dzwonków) karpia.
Składniki na marynatę: sól, pieprz, 2 łyżki brązowego cukru, 3 łyżki sosu sojowego, szczypta mielonych goździków, ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru, szczypta chili, 3 ząbki czosnku.

Wykonanie: Składniki marynaty połączyć i zagotować. Karpia oprószyć solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Zalać marynatą. Piec 25–30 minut w temp. 180°C. Pod koniec należy uważać, żeby potrawa się nie przypaliła. Podawać z chlebem.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 15:49