StoryEditorWiadomości rolnicze

Mintaj z salsą mango

08.12.2020., 09:12h
Składniki: 4 płaty mintaja, sok z ½ cytryny, sól, pieprz, cukier, masło klarowane.
Składniki na salsę: sok z ½ cytryny, 1 cebula czerwona, 1 świeża papryczka chili, 1 owoc mango, listki mięty.

Wykonanie: Płaty mintaja umyć, osuszyć ręcznikiem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć plastry masła i zapiekać ok. 25 minut w temp 170°C. Cebulę pokroić w kostkę, mango obrać i pokroić w kostkę, papryczkę oczyścić i posiekać bardzo drobno. Listki mięty drobno posiekać. Wymieszać w misce wszystkie składniki, skropić sokiem z cytryny. Rybę podawać z salsą z mango.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 15:39