StoryEditorWiadomości rolnicze

Jajka faszerowane awokado

29.03.2021., 15:03h
Składniki: 7 jajek, 1 awokado, sól, pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, czarnuszka do posypania, liście sałaty i roszponki do dekoracji, majonez, pęczek szczypiorku.

Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Awokado obrać, rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, pieprz, żółtka oraz 2 łyżki majonezu. Wymieszać składniki. Gotową pastą nadziewać białka jajek. Na każde jajko z pastą wycisnąć kleks majonezu, posypać jajka szczypiorkiem i czarnuszką. Układać na sałacie, udekorować roszponką.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
23. grudzień 2024 01:40