StoryEditorWiadomości rolnicze

Placuszki selerowe z żurawiną

16.11.2021., 12:11h

Składniki: 2 duże selery, 4 łyżki mąki, 4 jaja, 2 nieduże cebule, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia; do podania: konfitura żurawinowa.

Wykonanie: Seler obrać, zetrzeć na tarce o większych oczkach, dodać mąkę, roztrzepane jajka, drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wymieszać wszystkie składniki. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu. Podawać gorące z konfiturą żurawinową.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. grudzień 2024 13:33