StoryEditorWiadomości rolnicze

Tagliatelle z gorgonzolą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

06.12.2021., 12:12h

Składniki: 400 g makaronu tagliatelle, 2 łyżki masła klarowanego, 200 g sera gorgonzola, 150 ml słodkiej śmietanki 30%, słoik suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 150 g szpinaku, 5 łyżek parmezanu.

Wykonanie: Rozpuścić masło, dodać pokrojoną gorgonzolę i rozpuścić. Dodać śmietankę i podgrzewać, aż składniki się połączą. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak poddusić na oleju z pomidorów suszonych, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone drobno suszone pomidory. Makaron wymieszać ze szpinakiem z pomidorami i sosem serowym. Przed podaniem posypać startym na tarce parmezanem.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 15:19