StoryEditorWiadomości rolnicze

Fritelle di carnevale, czyli pączki weneckie

03.02.2021., 13:02h
Składniki: 1/2 l wody, 250 g mąki, 4 jajka, 100 g masła, 2 łyżeczki cukru, skórka z cytryny, 1 torebka cukru wanilinowego, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder do posypania.
Wykonanie: Zagotować wodę i mieszając, wsypywać mąkę. Dodać masło, oba cukry, skórkę z cytryny, sól. Utrzeć wszystkie składniki i dopiero wtedy dodać jajka. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz. Nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć na złoto. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 21:50