StoryEditorWiadomości rolnicze

Dorsz z cebulą i żurawiną

07.03.2022., 10:03h

Składniki: 700 g dorsza, 2 jajka, 1 szklanka bułki tartej, 2 łyżki mąki, 1/2 łyżeczki kurkumy, 3 cebule, 100 g suszonej żurawiny, sól, pieprz, olej do smażenia.

Wykonanie: Żurawinę zalać wrzątkiem na 15 minut i odcedzić. Cebulę pokroić w piórka. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą i pieprzem. Obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką i kurkumą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu ryby na tej samej patelni usmażyć cebulę. W naczyniu układać rybę, cebulę, żurawinę. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180°C.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 21:10