StoryEditorWiadomości rolnicze

Indyk w miodzie i musztardzie

06.04.2022., 14:04h

Składniki: 1 kg filetu z indyka, 1 łyżeczka soli, pieprz, 4 ząbki czosnku, suszony rozmaryn, tymianek, papryka, curry, 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju.

Wykonanie: Wszystkie składniki poza mięsem wymieszać. Tak powstałą marynatą natrzeć mięso. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego, polać resztą sosu i odstawić na noc do lodówki. Mięso związać nićmi. Wymieszać i polać jeszcze raz. Piec 75 minut w temperaturze 180°C. Odstawić na 10 minut.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 21:23