StoryEditorWiadomości rolnicze

Grillowane jabłka z mascarpone i orzechami

26.04.2022., 12:04h

Składniki: 200 g sera mascarpone, 5 jabłek, 2 garści orzechów pekan, 2 łyżki syropu klonowego, oliwa z oliwek.

Wykonanie: Jabłka pokroić na połówki i wydrążyć środek. Posmarować oliwą i ułożyć na grillu rozkrojoną częścią do dołu. Grillować 10 minut. Obrócić na drugą stronę i grillować kolejne 8 minut. W tym czasie wymieszać mascarpone z syropem klonowym i posiekanymi orzechami. Jabłka zdjąć z grilla, w zagłębienie nałożyć ser i udekorować liściem mięty i połówką orzecha. Podawać na ciepło.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 20:18