StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka z grillowaną cukinią

26.04.2022., 12:04h

Składniki na sałatkę: 1 cukinia, 1 ser feta, listki mięty, 1 owoc granatu, oliwa z oliwek, sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku.

Składniki na sos: świeżo zmielony kolorowy pieprz, 2 łyżki musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu jabłkowego.

Wykonanie: Składniki sosu wymieszać i odstawić. Cukinię pokroić w słupki, natrzeć oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, natrzeć przyprawami, wymieszać i grillować z każdej strony do miękkości. Zgrillowaną cukinię ułożyć na talerz, dodać pokrojoną w kostkę fetę, posiekane listki mięty, ziarna granatu i polać sosem.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 20:31