StoryEditorWiadomości rolnicze

Szaszłyki z serem halloumi i kurczakiem

26.04.2022., 12:04h

Składniki: 1 filet z kurczaka, 1 ser halloumi, 4 brzoskwinie z puszki, 4 plastry ananasa z puszki lub świeżego, 1 cukinia, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 6 pieczarek, sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, oliwa z oliwek.

Wykonanie: Ser pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Kurczaka, cukinię, paprykę – w większą kostkę, brzoskwinie i ananasa – w małą. Wszystkie składniki polać oliwą, posypać przyprawami i delikatnie wymieszać. Nakładać na patyki do szaszłyków w kolejności: kurczak, pieczarki, ser, cukinia, papryka żółta i czerwona, ananas, brzoskwinia. Grillować tak długo, aż mięso stanie się miękkie, a warzywa przypieczone (około 20–25 minut).

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 21:58