StoryEditorWiadomości rolnicze

Pieczeń rzymska

24.01.2022., 13:01h

Składniki: 700 g mięsa mielonego, 4 jajka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3/4 szklanki płatków owsianych, 1 cebula, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wykonanie: Cebulę drobno posiekać. Płatki owsiane zalać trzema czwartymi szklanki gorącej wody i odstawić na 10 minut. Wymieszać cebulę, jajka, koncentrat, przyprawy, płatki. Dodać mięso. Masę wyłożyć do formy podłużnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180°C.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 20:46