StoryEditorWiadomości rolnicze

Pieczone gruszki z gorgonzolą

15.02.2022., 12:02h

Składniki: 4 gruszki, 4 plastry sera gorgonzola, 100 g posiekanych orzechów włoskich, 4 łyżeczki miodu, sok z 1 cytryny, konfitura z żurawiny.

Wykonanie: Gruszki pokroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne. Gruszki skropić sokiem z cytryny. Do każdej gruszki włożyć miód i plaster sera. Posypać orzechami i piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 190°C. Wyjąć i nałożyć na każdą gruszkę konfiturę żurawinową.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. grudzień 2024 21:24