StoryEditorWiadomości rolnicze

Beziki z szafranem

07.06.2021., 20:06h

Składniki: 4 białka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki szafranu, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki drobno startego parmezanu.

Wykonanie: Białka ubić na sztywno z solą. Dodać szafran, parmezan i sok z cytryny. Zaraz po ubiciu nakładać dużą łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 180°C na złoto.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 07:20