StoryEditorWiadomości rolnicze

Bezowa przekąska do piwa

07.06.2021., 20:06h

Składniki: 3 białka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki papryki w proszku, szczypta oregano i bazylii, 1 łyżeczka octu jabłkowego.

Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać szczyptę soli, przyprawy oraz ocet. Od razu wykładać małą łyżeczką porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 150°C i przytrzymać 10 minut w wyłączonym piekarniku, nie otwierając go.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
30. listopad 2024 05:54