StoryEditorWiadomości rolnicze

Bułki zapiekane z mlekiem i śliwkami

20.09.2021., 15:09h

Składniki: 2 bułki (mogą być czerstwe), 1 szklanka mleka, 2 jajka, 2 łyżki cukru, masło do natłuszczenia formy, 7 śliwek.

Wykonanie: Bułki pokroić na cienkie kromki. Śliwki wypestkować i pokroić je na półplasterki. Formę do zapiekania natłuścić masłem, ułożyć kromki i plasterki śliwek. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mleko, zmiksować, wylać na bułki ze śliwkami. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
29. listopad 2024 11:27