StoryEditorWiadomości rolnicze

Cebula nadziewana rabarbarem

15.06.2021., 11:06h

Składniki: 5 cebul, 5 łodyg rabarbaru, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki cukru, 2 łyżki wody, olej.

Wykonanie: Cebule przekroić na połówki i delikatnie oddzielić pojedyncze łuski. Najmniejsze części (łuski) posiekać w kostkę. Większe posolić, polać delikatnie olejem, odstawić. Rabarbar obrać i posiekać na kawałki, podlać dwiema łyżkami wody i gotować. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę posiekaną w kostkę. Dodać przyprawy i wymieszać. Cebule faszerować rabarbarem i zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 05:22