StoryEditorWiadomości rolnicze

Grillowane tosty z pesto i kozim serem

27.04.2021., 15:04h
Składniki na tosty: chleb tostowy, kilka plasterków szynki, kilka plasterków koziego sera, rukola, roszponka, masło, kiełki słonecznika.
Składniki na pesto bazyliowe: listki bazylii (oberwać z jednej doniczki), 2 łyżki ziaren słonecznika, 70 ml oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki startego żółtego sera.
Wykonanie: Składniki na pesto przełożyć do blendera i utrzeć. Kromkę chleba tostowego z jednej strony posmarować masłem, z drugiej pesto. Ułożyć szynkę, ser, roszponkę i rukolę, przykryć drugą kromką. Kromki powinny być posmarowane masłem od zewnętrznej strony, a od środka pesto. Ułożyć na grillu i obrócić na drugą stronę po około 3 minutach. Grzanki są gotowe, gdy ser zacznie się rozpuszczać.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 11:26