StoryEditorWiadomości rolnicze

Grzaniec

09.02.2022., 11:02h

Składniki: 100 g cukru, sok z 2 cytryn, 200 ml wody, 1 łyżeczka cynamonu, 15 goździków, 750 ml półwytrawnego lub półsłodkiego wina, 2 pomarańcze, 3 cytryny.

Wykonanie: Zagotować wodę z cukrem, goździkami i cynamonem. Gotować 5 minut. Dodać wino i gotować kolejne 5 minut. Dodać pokrojone w plasterki cytryny i pomarańcze oraz sok z cytryny. Podawać gorące.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. wrzesień 2024 23:42