StoryEditorWiadomości rolnicze

Karkówka orientalna

11.05.2021., 08:05h

Składniki: 4 plastry karkówki, 3 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz, 2 łyżki soku z limonki, 4 łyżki oleju sojowy, 2 ząbki czosnku, kawałek świeżego, startego na małych oczkach imbiru.

Wykonanie: Czosnek przecis­nąć przez praskę, dodać imbir, sól, pieprz, olej sojowy, sos sojowy, sok z limonki i całość wymieszać. Natrzeć marynatą mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Mięso grillować na grillu lub patelni grillowej do miękkości.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 09:20