StoryEditorWiadomości rolnicze

Kotlety rybne ze szpinakiem

29.11.2021., 21:11h

Składniki: 1/2 kg filetów rybnych (dorsz, mintaj, morszczuk itd.), 200 g szpinaku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 jajka, 2 łyżki kaszy manny, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka bułki tartej, 2 łyżki masła klarowanego, olej do smażenia.

Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i szklić do miękkości na rozgrzanym maśle. Dodać szpinak i dalej dusić. Rybę osuszyć ręcznikiem i przepuścić przez maszynkę, razem ze szpinakiem, cebulą i czosnkiem. Dodać kaszę mannę, jajka, przyprawy oraz 4 łyżki bułki tartej i wymieszać. Uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
27. wrzesień 2024 01:20