StoryEditorWiadomości rolnicze

Łosoś z jabłkami

10.11.2021., 10:11h

Składniki: 2 filety z łososia, 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 1 łyżka pieprzu w ziarenkach, 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 36%, sól, suszone jabłka w plasterkach, pęczek koperku.

Wykonanie: Na patelnię wylać bulion i go zagotować. Rybę posolić, włożyć ją do gorącego bulionu i dusić pod przykryciem. Obrócić delikatnie na drugą stronę i dusić, aż będzie miękka. Rybę delikatnie zdjąć na talerz, a do bulionu dodać śmietanę oraz pokrojone jabłka i gotować około 5 minut na wolnym ogniu. Dodać ziarenka pieprzu i posiekany koperek. Łososia polać sosem i ozdobić plasterkami suszonych jabłek.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. listopad 2024 23:45