Składniki na zaczyn tangzhong: 30 g mąki, 1/2 szklanki mleka.
Pozostałe składniki: 450 g mąki, 3 łyżki cukru, 100 ml ciepłego mleka, 1 jajko, 1 żółtko, 50 g masła, szczypta soli, 10 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 jajko do posmarowania, cukier puder.
Wykonanie: Pół szklanki mleka podgrzać do temperatury 70°C, wsypać 30 g mąki i wymieszać. Powinna powstać gęsta masa przypominająca budyń. Odstawić do ostudzenia na około 30 minut. W tym czasie przygotować zaczyn: drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem, łyżką mąki i łyżką cukru, odstawić. Żółtko i jajko utrzeć z cukrem. Zaparzoną mlekiem mąkę, zaczyn z drożdżami, utarte jajka przełożyć do miski, dodać sól, miękkie masło, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Z ciasta robić kulki i układać w okrągłej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Następnie posmarować ubitym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.