StoryEditorWiadomości rolnicze

Napój żurawinowy

18.11.2020., 10:11h
Składniki: 0,5 kg żurawiny, 150 g cukru, a jeszcze lepiej ksylitolu albo ertytrolu, 2,5 l wody, 3 gwiazdki anyżu, szczypta cynamonu, kilka goździków.

Wykonanie: Żurawinę zalać wodą i gotować. Dodać cukier i ucierać dalej blenderem. Następnie dodać przyprawy korzenne. Gotować ok. 10 minut, wyłączyć, przecedzić. Jeśli napój jest za mało słodki, można go dosłodzić – miodem, cukrem albo substancją słodzącą.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
29. wrzesień 2024 11:20