Nowy jogurt naturalny gęsty produkowany jest bez dodatku mleka w proszku. Posiada prosty skład (tylko 3 składniki), natomiast – co ważne – poza żywymi kulturami bakterii jogurtowych zawiera również wyselekcjonowany szczep Bifidobacterium BB12, który jest jednym z najlepiej przebadanych szczepów. Dodatkowym atutem jogurtu jest metoda produkcji, w której wykorzystywana jest komora termostatowa, w wyniku czego proces fermentacji zachodzi bezpośrednio w każdym kubeczku indywidualnie, jak również bez dodatku jakichkolwiek zagęstników i polepszaczy.
Produkt jest delikatny w smaku i gęsty w swej strukturze – można go kroić łyżeczką. Konsystencją przypomina jogurt grecki przy czym zawiera tylko 3% tłuszczu. Okres wiosenno-letni to bardzo dobry moment na spróbowanie nowego jogurtu gęstego, ponieważ idealnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, baza do sosów i koktajli, lekka przekąska, zamiennik dla śmietany 12% i 18% w przygotowywanych posiłkach, jak również można upiec z niego puszysty i lekki sernik jogurtowy. Dodatkowo, nowy produkt kusi ładnym i przejrzystym opakowaniem, które jest również dość funkcjonalne z uwagi na konsystencję produktu (kubek jest st...