StoryEditorWiadomości rolnicze

Ogórki kanapkowe

11.08.2021., 17:08h

Składniki: 3 i 1/2 kg ogórków gruntowych, 5 szklanek wody, 2 i 1/2 szklanki octu 10%, 3 i 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki gorczycy, 2 łyżki pieprzu ziarnistego, 1 łyżeczka kurkumy, 2 łyżki soli, 20 ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe.

Wykonanie: Ogórki pokroić wzdłuż na szatkownicy i ułożyć ciasno w słoikach. Składniki przeznaczone na zalewę przełożyć do garnka i gotować 5 minut. Zalewą zalać ogórki, zakręcić i pasteryzować 7 minut.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
27. wrzesień 2024 23:27