StoryEditorWiadomości rolnicze

Omlet z kurkami

12.07.2021., 14:07h
Omlet z kurkami i oscypkiem

Składniki: 3 jajka, 1 łyżka mleka, 1/2 czerwonej cebulki, 1/2 szklanki kurek, 1 oscypek, sól, pieprz, masło klarowane do smażenia, kawałek czerwonej papryki, szczypiorek.

Wykonanie: Jajka rozbić. Lekko je ubić widelcem z dodatkiem mleka. Kurki oczyścić i wypłukać. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na maśle klarowanym, dodać kurki, paprykę pokrojoną w kostkę i dusić około 15 minut. Oscypek zetrzeć na tarce. Na podsmażone kurki wylać masę jajeczną, posypać solą, pieprzem, startym oscypkiem. Patelnię przykryć, dusić aż do ścięcia omletu. Omlet zsunąć na talerz i posypać szczypiorkiem.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 03:15