Składniki: 1 perliczka, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, 1 pomarańcza, 1 łyżka startego imbiru, 3 łyżki masła, olej, 2 łyżki miodu, 3 łyżki sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, kilka gwiazdek anyżu.
Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180°C. Perliczkę umyć, natrzeć przyprawami i olejem i obwiązać mięso, żeby się nie rozchodziło podczas pieczenia. Do środka perliczki włożyć obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki i gwiazdki anyżu. Wycisnąć sok z jednej pomarańczy i wlać na dno naczynia do pieczenia. Perliczkę można umieścić w rękawie do pieczenia. Piec wraz z sokiem pomarańczowym przez godzinę. Miód podgrzać, dodać masło i sos sojowy, imbir i wymieszać, aż składniki się połączą i roztopią. Wyjąć perliczkę, polać dokładnie sosem miodowym i piec kolejne 30 minut (bez przykrycia), co jakiś czas polewając mięso powstałym sosem. Podawać z kopytkami i brokułami.