StoryEditorWiadomości rolnicze

Pizza twarogowa

25.02.2021., 15:02h
Składniki na ciasto: 50 g mąki pszennej np. razowej, 1 średnie jajko, 280 g sera twarogowego chudego, przyprawy (sól, pieprz, oregano, bazylia);
Składniki na farsz: 60 ml passaty wymieszanej z ziołami prowansalskimi, 10 dag szynki z indyka bądź kurczaka, 120 g mozzarelli, 5 pieczarek, 4 plasterki pomidora; 1 łyżeczka oliwy, ketchup.

Wykonanie: Rozgnieść ser twarogowy widelcem w misce. Dodać mąkę, jajko oraz przyprawy. Mieszać do czasu połączenia się składników. Wyłożyć papier do pieczenia na blachę, a następnie wysmarować go oliwą (1 łyżeczka). Wyłożyć na papier ciasto i równomiernie je rozprowadzić. Wstawić do rozgrzanego do 220°C piekarnika na około 15 min. Wyjąć, nałożyć w pierwszej kolejności passatę z ziołami. Wyłożyć resztę składników i ponownie wstawić do piekarnika na około 15 minut.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 19:24