StoryEditorWiadomości rolnicze

Poncz owocowy

09.02.2022., 11:02h

Składniki: 1 l szampana, 1 szklanka wódki, 1 ananas, 3 kiwi, 2 pomarańcze, 1 zielony grejpfrut, 2 cytryny, 2 limonki, borówki amerykańskiej, gałązki rozmarynu.

Wykonanie: Ananasa obrać i pokroić w kostkę. Z jednej limonki, pomarańczy i cytryny wycisnąć sok. Obrane kiwi pokroić w plasterki. Pomarańczę, limonkę, cytrynę, grejpfrut wraz ze skórką pokroić w plasterki. W naczyniu wymieszać wódkę z szampanem oraz sokiem z owoców i zalać nimi owoce. Dodać borówki i gałązki rozmarynu. Najlepiej schłodzić przed podaniem.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. wrzesień 2024 20:35