Składniki na ciasto: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 3 łyżki oliwy z oliwek, ciepła woda.
Składniki na farsz: 8 łodyg rabarbaru, 100 g cukru trzcinowego, szczypta cynamonu, szczypta kardamonu, 1 łyżka masła klarowanego.
Składniki na mus truskawkowy: 500 g truskawek, 100 ml kwaśnej śmietany, listki mięty.
Wykonanie: Połączyć mąkę, jajka i stopniowo dolewać ciepłą wodę. Zagnieść ciasto. Gdy będzie elastyczne, dodać oliwę z oliwek. Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki i przesmażyć z cukrem do miękkości na maśle klarowanym. Truskawki utrzeć ze śmietaną i posiekanymi listkami mięty. Ciasto wałkować cienko, aby utworzyło dwa paski. Na jednym układać porcję farszu rabarbarowego, przykładać drugi pasek i specjalną formą dociskać, tworząc jednolity kształt. Ravioli można też ulepić metodą klasyczną. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Podawać gorące, polane musem truskawkowym.