Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka, curry, papryka, sól, pieprz, miks sałat, oliwa z oliwek, parmezan lub grana padano, 1 bułka, kiełki słonecznika, zioła prowansalskie.
Składniki na sos: 4 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 łyżeczki soku z cytryny.
Wykonanie: Składniki sosu wymieszać na jednolitą masę. Mięso posypać przyprawami i natrzeć oliwą. Piec w rękawie lub w naczyniu żaroodpornym 35–40 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć i odstawić, aby mięso odpoczęło, następnie pokroić w plastry. Bułkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor, posypać ziołami prowansalskimi. Sałatę ułożyć na dnie miski, rozlać sos, ułożyć pokrojone mięso, podsmażoną bułkę, plastry sera oraz kiełki słonecznika.