StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka z polędwicy z indyka z truskawkami

21.06.2021., 18:06h

Składniki na sałatkę: 2 polędwice z indyka, sól, pieprz, słodka papryka, curry, pomidorki koktajlowe, kilka truskawek, garść rukoli, 2 ząbki czosnku, awokado, olej.

Składniki na sos: 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 5 łyżek oliwy z oliwek.

Wykonanie: Mięso opłukać i natrzeć olejem, przetartym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec około 40 minut (można również w rękawie do pieczenia). Odstawić na 20 minut do ostygnięcia, następnie pokroić na plastry, które należy układać na listkach rukoli. Następnie ułożyć połówki pomidorów koktajlowych, kawałki truskawek, pokrojone na plastry awokado. Wymieszać składniki na sos i polać nim sałatkę.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 05:21