Składniki na sałatkę: 2 polędwice z indyka, sól, pieprz, słodka papryka, curry, pomidorki koktajlowe, kilka truskawek, garść rukoli, 2 ząbki czosnku, awokado, olej.
Składniki na sos: 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 5 łyżek oliwy z oliwek.
Wykonanie: Mięso opłukać i natrzeć olejem, przetartym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec około 40 minut (można również w rękawie do pieczenia). Odstawić na 20 minut do ostygnięcia, następnie pokroić na plastry, które należy układać na listkach rukoli. Następnie ułożyć połówki pomidorów koktajlowych, kawałki truskawek, pokrojone na plastry awokado. Wymieszać składniki na sos i polać nim sałatkę.