StoryEditorWiadomości rolnicze

Serowe serce

25.02.2021., 15:02h
Składniki: 30 dag sera pleśniowego rokpol lub lazur niebieski, kostka sera feta, natka pietruszki, 2 łyżki słodkiej papryki w proszku, 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego, pół kostki masła.
Wykonanie: Obydwa rodzaje sera rozdrobnić widelcem, dodać miękkie masło, utrzeć na gładką masę i lekko schłodzić. Z tak przygotowanej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na trzech talerzach rozłożyć oddzielnie posiekaną natkę pietruszki, czosnek i paprykę. Serowe kulki podzielić na 3 części i każdą obtaczać innej "panierce". Gotowe kulki na minimum 3 godziny włożyć do lodówki. Podawać na półmisku przybranym liśćmi sałaty, układając z kulek kolorowe serce.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 19:19