Soja poprawia strukturę i żyzność gleby oraz korzystnie wpływa na płodozmian. Jest cennym źródłem białka w żywieniu zwierząt. Co istotne – nie potrzebuje nawożenia azotowego. Dzięki bakteriom brodawkowym Bradyrhizobium japonicum azot jest wiązany z atmosfery. Opłacalność produkcji soi uwarunkowana jest wieloma czynnikami, a przy wyborze odmiany ważne jest, aby była ona odpowiednio zaprawiona środkami, które zawierają szczepionki bakterii brodawkowych.
Zaszczepiona symbioza
– Oferujemy dwa rodzaje szczepionek.
Produkt HiCoat Super
przeznaczony jest dla dużych firm
nasiennych. Bakterie w zaprawach
przemysłowych są zasuszone i działają
nieco wolniej. Proces ich ożywiania
trwa. Stosowanie tego produktu
wymaga realizacji pewnego
reżimu związanego z przygotowaniem
dużych partii materiału siewnego.
Dlatego też do indywidualnego
stosowania oferujemy szczepionki
bakteryjne HiStick Soy. Są przeznaczone
do wykorzystania bezpośrednio
przed siewem. Zalecamy także,
aby wykorzystywać je dodatkowo.
Jeśli przez firmę nasienną materiał
siewny został zaprawiony, można
dodatkowo raz jeszcze zaprawić go
żywymi bakteriami znajdującymi
się w HiStick Soy. Zalecana da...