StoryEditorWiadomości rolnicze

suflet brokułowy

03.03.2021., 10:03h
Składniki: 5 jajek, 1 łyżka mąki pełnoziarnistej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 100 g startego na tarce na małych oczkach parmezanu, 1 mały brokuł, masło do posmarowania formy.

Wykonanie: Brokuł ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Żółtka ubić, dodać sól, pieprz i startą na tarce gałkę muszkatołową, dodać mąkę, utrzeć. Masę dodać do ugotowanego i ostudzonego brokułu i wymieszać – można mikserem lub blenderem. Białka ubić na pianę, dodać do masy z brokułami, na koniec dodać starty parmezan i wymieszać. Przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Zapiekać 25–30 minut w temperaturze 180°C. Podawać gorący.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 17:24