StoryEditorWiadomości rolnicze

Szaszłyki z batatów

25.02.2021., 15:02h
Składniki: 1 batat, kilka malutkich pieczarek, 1 cukinia, 2 papryki, 400 g filetu z indyka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, świeży koperek, olej.

Wykonanie: Obrany batat, cukinię, paprykę i mięso z indyka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki natrzeć przyprawami i olejem. Na patyki nakłuwać po kolei składniki: dynię, cukinię, paprykę, mięso, pieczarkę i powtórzyć składniki. Szaszłyki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 25–30 minut w temperaturze 180°C. Posypać świeżym koperkiem.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 19:22