StoryEditorWiadomości rolnicze

Szaszłyki z tofu i warzywami

27.04.2021., 15:04h
Składniki na szaszłyki: 1 kostka tofu, 1 bakłażan, 1 cukinia, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 8 pieczarek.
Składniki na marynatę: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, papryka, 1/2 szklanki oliwy, 2 ząbki czosnku.
Wykonanie: Tofu, bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Olej wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przygotowane składniki zalać oliwą wymieszaną z przyprawami i odstawić na 30 minut. Następnie nakłuwać po kolei składniki na patyki do szaszłyków. Ułożyć na grillu i grillować, aż warzywa będą miękkie i lekko przypieczone.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 11:21