StoryEditorWiadomości rolnicze

Warzywny budyń na parze

01.06.2021., 10:06h

Składniki: 150 g kapusty włoskiej, 3 ziemniaki, 1 marchewka, kawałek selera, 1 czerstwa bułka, 1/4 szklanki mleka, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka masła, 4 jajka, sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa.

Wykonanie: Warzywa obrać, pokroić i ugotować do miękkości na parze. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Warzywa i bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać masło, przyprawy i żółtka. Dodać ubitą pianę z białek i tartą bułkę. Wszystko delikatnie wymieszać. Masę włożyć do foremek i gotować na parze pod przykryciem około 40 minut.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
30. listopad 2024 07:30