StoryEditorWiadomości rolnicze

Zupa z batatem, soczewicą i kurczakiem

25.02.2021., 15:02h
Składniki: 2 bataty, 1 marchewka, 2 podudzia z kurczaka, pęczek koperku, 1 szklanka żółtej soczewicy, 1 papryczka chilli, sól, pieprz, 1/2 szklanki śmietany.

Wykonanie: Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Zalać 2 litrami wody i gotować. Bataty obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Dodać soczewicę i pokrojoną papryczkę chilli. Gotować, aż bataty i soczewica będą miękkie. Do kubeczka wlać śmietanę, dodać kilka łyżek wrzącej zupy, wymieszać i wlać do zupy. Na koniec dodać posiekany koperek, doprawić do smaku.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. wrzesień 2024 19:23