Z artykułu dowiesz się:
- Czy pomijamy jakieś czynniki ryzyka kwasicy żwacza?
- 5 najważniejszych czynników, które przyczyniają się do wzrostu pH w żwaczu
- Jak często u krów występuje SARA?
- Co wywołuje ryzyko kwasicy u krów we wczesnej laktacji?
Czy pomijamy jakieś czynniki ryzyka kwasicy żwacza?
I dlatego też głównym tematem tegorocznej konferencji naukowej z cyklu Nauka – Praktyce „Krowa mleczna w pytaniach” była próba odpowiedzi na pytanie – „Jak ograniczać ryzyko kwasicy żwacza u krów mlecznych?”
Konferencja odbyła się pod koniec marca br. w Krakowie, a wśród zaproszonych przez gospodarza konferencji prof. Kowalskiego gości, znalazły się tak uznane światowe autorytety jak: Greg Penner i Trevor DeVries z Kanady, Robert Van Saun i Erin Horst z USA, Qendrim Zebeli z Austrii, Nicholas Jonnson z Wielkiej Brytanii oraz dr Paweł Górka z UR w Krakowie.