O 2,8% drożej, czyli za 2580 dolarów/t sprzedano odtłuszczone mleko w proszku. Zarówno cheddar, jak i OMP drożeją już piątą aukcją z rzędu. Do 5740 dolarów/t, tzn. o 2,7% dolarów/t wzrosła cena kazeiny.
Masło zyskało na wartości 1,2%. Sprzedano je za średnią cenę na poziomie 4495 dolarów/t. Produkt ten drożeje sukcesywnie na GDT od początku grudnia ub.r. Nieznacznie wzrosły ceny bezwodnego tłuszczu mlecznego oraz pełnego mleka w proszku.
Bezwodny tłuszcz mleczny zdrożał o 0,7% (do 5620 dolarów/t) a PMP o 0,3% do 3022 dolarów/t. Jedynym produktem, który 6 lutego staniał była laktoza, jej cena spadła o 2,9% do 998 dolarów/t.
dr Magdalena Szymańska
Masło zyskało na wartości 1,2%. Sprzedano je za średnią cenę na poziomie 4495 dolarów/t. Produkt ten drożeje sukcesywnie na GDT od początku grudnia ub.r. Nieznacznie wzrosły ceny bezwodnego tłuszczu mlecznego oraz pełnego mleka w proszku.
Bezwodny tłuszcz mleczny zdrożał o 0,7% (do 5620 dolarów/t) a PMP o 0,3% do 3022 dolarów/t. Jedynym produktem, który 6 lutego staniał była laktoza, jej cena spadła o 2,9% do 998 dolarów/t.
dr Magdalena Szymańska